У більшості "побутових" птахівників-любителів склалася думка, що кури не несуться в зимовий період. Від частини це думка вірна, оскільки у більшості курей саме взимку настає період линьки, а в цей час кури не несуться. Але невже цей період займає всю холодну пору року? Звичайно ж ні. У осном причинами є неправильні умови утримання і годівлі птиці. І першим в списку причин варто холодний пташник або повна відсутність такого взагалі. При наявності більш-менш утепленого курника, ТОВ "Компанія" Електромакс "знає, як забезпечити Вас домашніми яйцями в холодну пору року!

У переважній кількості випадків, курочок містять в слабо утеплених курятниках. Як можна очікувати, від птиці, яка змушена гріти саму себе, що вона ще й яєчко знесе? А якщо створити температуру, щоб в пташнику було хочаб + 6 + 11 градусів тепла, то можна розраховувати, хоч і не на золоте, але на просте яйце точно.

Як зробить опалення для курятника?

Рішення є. Ми пропонуємо обладнати курник штучним джерелом тепла, друге - насипати на підлогу, як правило - бетонний, сантиметрів 20-25 соломи. Через курячого посліду підстилка спочатку захворіє, а вже потім почне розігріватися і буде виділяти в пташник тепло, яке в парі з обігрівачем буде давати необхідну курочкам температуру.

Для обігріву курятника на дачі або приватному будинку, на наш погляд, чудово підійдуть електричні інфрачервоні обігрівачі Білюкс, які монтуються в місцях, недоступних для птиці - на стелі. Це саме можна сказати і до електропроводки, яку курку можуть запросто пошкодити.

  • Найекономічніший спосіб обігріти курник з висотою стелі від 1,6 до 2,4 метрів, це купити інфрачервоний стельовий обігрівач БіЛюкс. Кількість обігрівачів залежить від площі курника і механічний терморегулятор Eberle. Вартість такого комплекту на 4-6 кв.м. площі курника складе всього 3000 грн.(на 2019 рік)
  • Для курників, з висотою стель від 2,4 до 2,7 метрів краще купити інфрачервоний стельовий обігрівач Білюкс, модель Білюкс Б1000 або Білюкс Б1350 в парі з механічним терморегулятором Eberle.

Витрата електроенергії, при правильному підборі обігрівачів Білюкс, буде мінімальний, тому що терморегулятор буде вимикати і включати обігрівачі на заданій Вами температурі (від + 5С до + 30С). Якщо температура в курнику взимку, від Сонця, буде вище заданої Вами, терморегулятор просто не включить систему. Опалення курника енергозберігаючими інфрачервоними обігрівачами Білюкс - вигідно і зручно.

Для того, щоб правильно підібрати або купити інфрачервоний обігрівач Білюкс для опалення курника, зверніться до наших менеджерів КОНТАКТИ

На додаток хочеться додати цитату, взяту з Forum House від 2.11.11: "ІК гріє явно краще - і саме курей, а не стелю. У мене всі кури під ІК сиділи зиму, а коза з масляним радіатором. У кози тепло вгорі, а у курей - всюди "