Деякий час до моменту візиту на ринок я підбирав замовнику, для невеликої ділянки землі, мотокультиватор. Покупець зупинив свій вибір на французькій торговій марці Pubert, напівпрофесійної моделі Pubert ECO 50 SC2 з комплектом навісного обладнання. Зустрітися домовилися на парковці ринку "Барабашово". До моменту нашого приїзду на ринок, наш покупець, встиг почути від "місцевих", ринкових продавців про культиваторах Pubert стільки "правди", що почав сумніватися в правильності свого вибору. Про цю "правді" я і хочу Вам розповісти.

Повернемося до Pubert ECO 50 SC2. Дістали культиватор з коробки, залили масло 10W40 (мірної лійкою йде в комплекті з культиватором), залили бензин. Запуск: Відкрив повітряну заслінку, включив подачу палива, важіль дросельної заслінки в положення "заєць". Пуск пройшов без запинки, швидко і легко. Переконавши покупця в якості і надійності Pubert, вручивши гарантійний таллон, потиснувши руки ми вирушили особисто послухати про культиваторах Pubert на госп.ряди ринку.

Прийшовши на місце, перше, що кинулося в очі - це наявність практично в кожній торговельній точці культиватора Pubert Vario 60 SC3. Крім Vario ми не побачили жодної моделі Pubert! Друге, на що я звернув увагу - це присутність на ринку маси важких мотоблоків "китайського походження". Прийшов час отримати консультацію по Pubert Vario. З виглядом не мають уявлення про техніку, ми попрямували по магазинах. Відвідали ми близько 10, але розповім про три найбільш вразило.

Перше місце. Запитуємо, мовляв, що за такий агрегат Pubert Vario 60 SC3?

Що ми почули у відповідь:

  • виробництво Pubert - "КИТАЙ"!
  • немає сервісного центру!
  • двигун Subaru EP17 - не гильзованый, Китайський, вказуючи на маркування двигуна EP! От раніше був Японським, а ... Продавець все таки згадав про модель професійного гильзованного двигуна Subaru ЕХ17, говорячи про нього як про ідеальному двигуні для техніки. Через свою неуважність "гуру" не звернув увагу на те, що на двигуні "вибита" виробником маркування EX17.

Підводячи підсумок продавець сказав, що Pubert в принципі не вартий уваги, беріть "Zirka", "Аврора" і т. д.! Впевненість і наполегливість цього продавця + 100% дизинформация = Pubert "Китай".

Другий візит

  • Pubert - чистокровний француз.
  • на заводі Pubert роблять культиватори Husqvarna і Solo.

Продавець приємно здивував підготовленістю, проконсультував, сказав про сервісі. Молодець. Мінус - Навісне обладнання, яке ми даруємо покупцеві разом з моторним олією, він продає окремо. Результат: культиватор Pubert Vario 60 SC3 з навісним обладнанням виходить дорожче на 375 гривень - 8675 грн.

Третє місце

На вітрині різноманітність важких мотоблоків і стоїть в куточку Pubert Vario 60 SC3. Продавець в двох словах розповів про негативні, на його погляд, якості Pubert. Недостатня вага, відсутність пневмо коліс і відсутність валу відбору потужності. При цьому він не спробував запитати, що ж всетаки потрібно, взяв мене за руку і повів показати "китайське одоробло" вагою в 120 кг на пневмоколесах і без навісного обладнання. Пропонуючи купити активну грунтофрезу, величезний плуг і окучник він так і не запропонував мені того, що я хочу, а нарахував на 9300 гривень. Думка цього продавця - "китайський" мотоблок - це добре, французький культиватор - погано.

Підводячи підсумок візиту на ринок, ми ще раз переконалися в тому, що на Барабашово основна маса продавців продає те, що їм вигідно, а не те, що потрібно Вам, покупцям, при цьому дезінформують!

 Відволічемося від ринку і скажу, що ми знаємо про культиваторі Pubert 60 SC3. Адреса заводу виробника: Pubert Henri S. A. S., ROUTE DE POUZAUGES, ZI DE PIERRE BRUNE, 85110 CHANTONNAY, France. На заводі Pubert, не маючи власних потужностей, виробляють культиватори такі компанії, як Husqvarna і Solo. Сервіс по техніці Pubert є в будь-якому обласному місті України. Гарантія 24 місяці.

Наші знання засновані на відвідування презентацій продукції компанії Pubert, на кожній з яких особисто присутній Жан П'єр Пуберт (Jean-Pierre Pubert), на інформації з офіційних сайтів та джерел, а також відгуках "живих" користувачів техніки Pubert.

Технічні характеристики Pubert Vario 60 SC3

  • Двигун: Subaru EP17 (виробництва Fuji Heavy Industries LTD, Японія). Коли, в 2008 році, Henry Pubert S. A. S став найбільшим споживачем силової техніки Subaru, модель EX17 перейменували в EP17 (Engine Pubert), при цьому на самому двигуні залишається мітка EX17.
  • Трансмісія: Фахівці конструкторського бюро компаній Renault і Pubert зробили і запатентували нову коробку передач. Вона має 2 передачі вперед і 1 передачу назад з можливістю регулювати швидкість обертання фрези від 28 до 165 об/хв. Це дуже зручно при роботі з навісним обладнанням. Важіль перемикання швидкостей розташували по центру керма.
  • Маса: культиватор Pubert Vario 60 SC3 важить 60 кг Додаткове навісне обладнання, залите масло + бензин додають вагу до 16 кг. Підсумок = 75 кг.
  • Комплектація: фірмова куртка, підгортальник, зчіпка, колеса-грунтозацепи і масло Efco 10W30. (дані на 2012 рік)
  • Додатково можливо встановити плуг і картоплекопач.

У висновку до статті. Намагайтеся отримувати інформацію про купленому продукті у компетентних продавців.Ми не тільки консультуємо, а й супроводжуємо нашого покупця на всьому етапі сервісного і постсервісного користування придбаної у нас техніки. Робіть свій вибір і нехай він буде правильним.