Добрий день, шановний читачу. У цій статті ми постараємося осветітьОтопленіе приватного будинку фото тему вибору системи опалення для приватного будинку. Будемо розглядати три види систем опалення приватного будинку: газову систему і електричну Отопление частного дома фотосистему опалення, їх переваги та недоліки. Для прикладу візьмемо невеликий одноповерховий цегляний приватний будинок в Харкові, в якому планується постійно жити.

Параметри: Будинок додатково не утеплювати, встановлені металопластикові вікна, висота стель - 2,7 м, підлога - дерев'яна

Перед тим, як вибрати ту чи іншу систему опалення треба врахувати деякі фактори: відстань від приватного будинку до джерела живлення (газова магістраль / лінія ЕП), загальна площа будинку, висота стель, кількість опалювальних приміщень. Ми не дарма в першу чергу вказали відстань від будинку до джерела живлення, тому що "Тягнути" газ на відстань більше 20 метрів коштує досить великих грошей. Кількість опалювальних приміщень також грає важливу роль у виборі системи опалення, тому що при виборі газового або електричного котла буде опалюватися весь будинок, до заданої Вами температури. Припустимо, що газ і електрику до будинку підведено. Розглянемо можливі варіанти:

1. Газовий котел опалення

Крім покупки самого котла, Вам необхідно буде купити і протягнути труби по периметру всього будинку, а також радіатори в кожну Отопление частного дома фото1кімнату. Необхідно буде заплатити за роботу фахівцям, які мають відповідний допуск до монтажу подібного устаткування, і зареєструвати в газовому господарстві вашу систему. Недоліки: Виробники газових котлів орієнтують своє обладнання на якісний "ГОСТовий газ, який, на жаль, у нас в Харкові і Харківській області таким не є. Як наслідок, куплений Вами газовий котел, отримуючи неякісне паливо не може видати обіцяних виробником параметрів. Підсумок: Вам прохолодно! Починаємо додавати потужність вручну, отримуємо разом з бажаним теплом "божевільний" витрата газу і непристойні рахунки за опалення.

2. Електричний котел опалення

Ті ж витрати, що і газовим котлом, тільки простіше з реєстрацією. Недоліки: Немає електрики - холодно, впало напруга в мережі - впала потужність обладнання. Плюси: Ви можете контролювати всі мінуси. Наприклад: Поставити на "вхід" стабілізатор напруги і резервне джерело живлення, бензо або дизельгенератор!

3. Електричні інфрачервоні довгохвильові обігрівачі Білюкс

або їм подібні. Необхідна покупка самого обладнання, проводів і регуляторів температури в кожну кімнату. Немає необхідності в "дипломованих" фахівця, монтаж може виконати будь-який, хто хоч раз тримав у руках шуруповерт і ходив в школу. Така система опалення дозволить задати необхідну температуру в кожній конкретній кімнаті, що дозволить додатково економити Ваші гроші. Система монтується на стелю, тим самим не займе простір під ногами і дозволить більш цікаво підійти до декору кімнат. Далі про переваги: ​​Принцип обігріву інфрачервоними довгохвильовими обігрівачами грунтується на нагріванні об'єктів і предметів (стілець, стіл, ліжко, стіна, крісло і т.д.), які в свою чергу гріють повітря. У цьому координально відміну від "батарейних" систем опалення, при яких тепло під стелею, а не під ногами!

Яку б систему опалення ви не вибрали, при опаленні завжди буде присутній такий параметр, як "температура яка відчуваеться". Инфракрасный обогреватель Билюкс фотоВідчувається температура тілом людини складається з середньої суми температур поверхонь предметів в даній кімнаті. Тепер докладніше: Візьмемо до уваги дві однакових по висоті і площі кімнати, в 100% однакових будинках з однаковою температурою, яка відображається градусником. В одній встановлено "батареї", в інший інфрачервоні обігрівачі Білюкс. Чому в одній холодно, а в інший тепло ?! Отже:

  • Температура поверхонь при "батарейній системі": підлога - 16, стіна - 14, стіл - 16, вікно - 12, стелю - 25 С. Відчувається температура буде близько +16,6 С при тому, що термометр показує + 20С
  • Температура поверхонь при інфрачервоної системи опалення: підлога - 20, стіна - 16, стіл - 21, вікно - 16, стелю - 22 С. Відчувається температура буде близько +19 С при тому, що термометр показує + 20С

Далі про інфрачервоної системи опалення Білюкс. Економічність, практичність, безшумність системи опалення - не єдині плюси. "Батарейні" системи опалення безумовно не погані, але варто тільки відкрити двері, вікно або кватирку, як тепло моментально випаровується, а система продовжує функцоініровать.

З обігрівачами Білюкс такого не трапиться, тому що вони прогрівають предмети глибиною до 4-х сантиметрів. Тому поки стіна, підлогу і т.д. НЕ охолонуть: 1-е в кімнаті буде тепло! 2-е обігрівачі не включатися! Це ще один доказ їх економічності. Недоліки: Такі ж, контрольовані Вами, як і при установці електричного котла. Немає світла в районі, в області ?! Не біда! Вам Все по плечу! У Вас тепло і світло!

Про що б не писали в різних виданнях і статтях - Вибір системи опалення залишається за Вами. До чого більше довіри - то і встановлюйте. Ми сподіваємося, що наша стаття допоможе прийняти правильне рішення.