Дорогі друзі, якщо Ви читаєте цю статтю, значить Ви вже вирішили придбати газонокосарку AL-KO, тільки складно розібратися в представленому асортименті. Я сам зіткнувся з цим завданням при заповненні сайту даною продукцією, але вивчивши буквену та цифрову абревіатуру, легко в ній розібрався, і поспішаю поділитися цими знаннями з Вами. Перейти на сторінку з газонокосилкими - Бензинові - Електричні - Ручні

Цифри в основному означають робочу ширину скошування. (51, 46, 42, 40, 38, 34, 32 см)

Літери означають наступне:

  • VS – бензинова, самохідна, з регулюванням швидкості руху 2,5 - 4,5 км/год.
  • SP-A – бензинова, самохідна, з мотором AL-KO (буква A).
  • P-A – бензинова, не самохідна з мотором AL-KO.
  • BRV – бензинова, самохідна, з регулюванням швидкості руху 2,5 - 4,5 км/год.
  • BR – бензинова, самохідна, з постійною швидкістю руху.
  • B – бензинова, не самохідна.
  • E – електрична
  • SE – спеціальна серія електричних косарок.
  • HM – шпиндельні.

Приставка: BIO – мульчування

Газонокосарки AL-KO діляться на 3 класу: HIGHLINE, SILVER, CLASSIC.

  • HIGHLINE – найбільш високий клас і відповідно найвищу якість.
  • HIGHLINE edition – вищий клас з мотором AL-KO.
  • SILVER ALULINE – середній клас з високою якістю виконання.
  • SILVER PREMIUM – середній клас
  • SILVER COMFORT – середній клас
  • CLASSIC –стандартний клас.
  • ВСІ ГАЗОНОКОСАРКИ – високої якості, вироблені в Європі (Німеччина, Австрія).

AL-KO надає три типи газонокосарок: механічні шпиндельні, електричні, бензинові.

Механічні шпиндельні - призначені для малих площ до 250 м2. Величезна перевага цих газонокосарок, це їх щадний режим зрізання трави (як ножицями). Цей ефект досягається наступним чином: при плавному русі косарки, колеса передають рух через підвищує редуктор блоку шпиндельних ножів, які захоплюють верхівку зростаючої трави і направляють її до ножа, при контакті з яким, відбувається рівний зріз трави, ефект ножиць. В AL-KO використовується безконтактний спосіб: між нижнім ножем і ножем шпинделя є зазор 0,05 мм, що забезпечує більш щадний режим косіння і знижує шумність. Також приваблива ціна таких косарок. AL-KO є 2 моделі: AL-KO Soft Touch 38 HM Comfort, AL-KO Soft Touch 380 HM Premium, з дод. опцією травозбірника.

Відмінність : у вазі, зручності ручки, в принципі складання, якості пластику, дизайні.

Загальна: принцип роботи, ширина скошування.

Електричні газонокосарки- призначені для малих та середніх площ до 900 м2, з потужністю двигуна від 1000 до 1600 Вт Вт. Величина площі обмежена ємністю травозбірника і завдовжки живлячого шнура. Перевага цих косарок в малій гучності в порівнянні з бензиновими, екологічності (немає відпрацьованих газів), у більшій площі обробки газону, ніж у ручних. Моделі BIO COMBI оснащені функцією мульчированя: скошена трава перемелюється ножами і залишається на газоні у вигляді добрива.

Бензинові газонокосарки - призначені для середніх і великих площ до 1800 м2 і більше, після очищення травозбірника. Зазвичай для величезних площ набувають трактора газонокосарки. Переваги бензинових косарок в автономності роботи, у швидкості і якості скошування. Косарки AL-KO, що мають в назві літери VS або BRV, можуть змінювати швидкість руху від 2,5 до 4,5 км/год, що є плюсом при виборі темпу швидкості скошування. Функція мульчування, у всіх косарках з даною функцією, проводиться шляхом вставки мульчують клина в спеціальне гніздо без використання інструментів. Більшість моделей газонокосарки AL-KO має три основних функції: косіння в травозбірник, бічний викид, мульчування. Для досягнення необхідних потужностей використовуються первокласные бензинові двигуни американської фірми Briggs&Stratton з функцією ReadyStart: Система легкого запуску, вона усуває потребу в підкачуванні палива в карбюратор і керування повітряною заслінкою. Функція також знижує опір шнура стартера на 30%, таким чином забезпечується дуже легкий запуск газонокосарки. Також на деяких моделях стоять движки AL-KO Pro Quick Start: бензиновий двигун з OHV технологією - розташування впускного і випускного клапана в голівці циліндра, таким чином продуктивність підвищується, а споживання палива зменшується. Двигун оснащений системою QSS - система швидкого запуску, - система автоматично вибирає найкраще співвідношення повітря та палива для різного температурного режиму двигуна, що виключає наявність повітряної заслінки і праймера (попереднє підкачування палива).

У висновку можу сказати, вибираючи будь-яку модель газонокосарки AL-KO, Ви будете приємно здивовані якістю, практичністю і довговічністю даної техніки.

Регіональний менеджер ТОВ «Компанія «Електромакс»
Денис Овчаренко