AL-KO - це компанія, яка виробляє автомобільні запчастини, обладнання для саду (бензопили, аератори, газонокосарки, подрібнювачі гілок і т. д.), системи підігріву та кондиціонування.
Хотілося б вас познайомити з самою історією створення даного бренду. Заснована компанія ще на початку 20 століття, а точніше в 1931 році. Алоїса Коберта відвідала ідея відкрити слюсарну майстерню, яка знаходилась в Гроскетце. Але майстерня була тільки початком і в 1936 році вона розширила свої масштаби і стала невеликим промисловим підприємством, на якому працювало не так багато людей - усього 10 чоловік.
Після другої світової війни і занепаду всього виробництва, підприємство проходить випробування і починає новий етап розвитку. Алоїс Коберт виробляє польові машини з гумовими шинами. Зацікавленість і потреба в товарі збільшується - компанія переходить на міжрегіональний рівень.

У 1952 році починають вироблятися важелі ручних гальм, саме тоді спостерігається зростання виробництва. У 1953 Алоїс Коберт приймає свого сина на навчання машинобудівника і в той же рік кількість робітників у компанії AL-KO становить 30 осіб.
У наступні роки компанія тільки набирає обертів. У червні 1970 року компанія виготовляє 75 000-ю бетономішалку

Будуються нові виробничі будівлі, кількість замовлень збільшується, штат стає більше. Компанія починає виробництво наступних автозапчастин: автоматичні гальма для сільськогосподарських машин і причепів, гальма накату для причепів до легкових автомобілів, гальма накату для самохідних робочих машин, гальмівні тяги для машин усіх видів, тягові вилки для сільгоспмашин і вантажних причепів, опорні колеса, стоянкові гальма, зчеплення, і більше 100 різних типів важелів ручного гальма.

З кожним роком компанія виходила на нові рівні, як міжрегіонального, так і міжнародного масштабу.У 1975 році підприємство AL-KO придбала компанію GmbH "Polar-Lufterhitzer-Werkes", що сприяло виходу на ринок вентиляційно-нагрівальної техніки.
У січні 1987 року компанія ALOIS KOBER KG перетворилася в акціонерне товариство AL-KO KOBER AG. Після створювались дочірні фірми у багатьох країнах світу.

На початок 1991 року в компанії AL-KO працює 3400 співробітників. У дев'яностих роках 20 століття, компанія набирає обертів: у 1993 році система AL-KO Euro-Achssystem, спроектована для житлових вагончиків і різних видів причепів отримує "Золоте З" кемпінг-клубу Німеччини; у 1994 році компанія створює підприємство в Китаї; 1995 році об'єднується з фірмою Ginge, так само в 1995 компанія створює нові підприємства з виробництва опалювальної та вентиляційної техніки; у 1997 компанія запровадила комп'ютерну програму SAP/R3.
З 1998 року почався розвиток нової галузі транспортної техніки. Пройшовши всі етапи розвитку виробництва, компанія AL-KO стала надійним виробником автомобільних запчастин, обладнання для саду, системи підігріву та кондиціонування. У 1999 році компанія AL-KO відзначає не круглу, але дату - 68 років. За ці роки компанія добре підготувалася до наступного тисячоліття і досягла високого товарообігу, який склав 1 мільярд німецьких марок. У цей же рік Герберт Кобер, що очолював до цього моменту компанію AL-KO, переходить у Наглядова рада, замінює його місце - Курт Коберт. Герберт Кобер - це людина, який привів компанію AL-KO до найвищих висот на світовому ринку. Кобер за свої заслуги отримав орден "Федеральний Хрест за заслуги", а так само великий знак пошани землі Штайермарк. До самої смерті, ця чудова людина і неповторний керівник брав активну діяльність в розвитку компанії AL-KO.

Компанія AL-KO займається виробництвом амортизаторів для транспортних засобів протягом 40 років. Виготовляють на заводах Іспанії та Німеччини більше 4 мільйонів газових і масляних амортизаторів в рік. Так само, компанія займається виробництвом комплектуючого для промислового обладнання. Товари компанії AL-KO сертифіковані і відповідають міжнародним сертифікатам ISO - 9000 і TUV.

Обладнання для саду виробництва AL-KO займає лідируючі позиції на світовому ринку. Розглядаючи обладнання для саду, а зокрема газонокосарки компанії AL-KO, можна з впевненість сказати, що ця надійна, практична і зручна техніка. Співвідношення якості і ціни вас приємно здивує.

Протягом багатьох років компанія AL-KO слід правилом -"якість - запорука успіху". Доказом чого є кваліфікований персонал, удосконалення технології виробництва, найкраща сировина і постійні технічні нововведення.
Компанія AL-KO розташувалася по всьому світу. На сьогоднішній день на території України і Росії, ми можемо спостерігати чотири підприємства, п'ять підприємств на Сході Європи і сім у Азії. Річний оборот компанії AL-KO - 525 мільйонів євро. На даний момент штат компанії складає майже 4000 чоловік, які працюють по всьому світу.

Продукція компанії AL-KO - це надійність, практичність і найкращі співвідношення ціни і якості. Ви в цьому переконаєтеся.