Ця стаття носить ознайомчо-інформаційний характер і мова в ній піде про електричні обігрівачі торгової марки Enders. Стаття буде корисна для читання тим людям, які хочуть зробити обігрів літніх майданчиків кафе, ресторанів, барів, терас, веранд, альтанок за допомогою вуличних інфрачервоних обігрівачів. Розглянемо призначення, область застосування і характеристики обігрівачів, але для початку, невеликий відступ на користь історії самої компанії Enders.

Історія компанії Enders Colsman AG почалася в далекому 1883 році в Німеччині з виробництва кухонного приладдя. У повоєнні роки діяльність компанії пішла на новий виток розвитку і вже в 1950 році до компанії прийшла справжня популярність. Були розроблені і запущені у виробництво малі похідні плитки для приготування їжі. Похідні плитки і стали основним вектором роботи компанії. Постійна модернізація, бездоганна якість, надійність і довговічність - саме такими якостями з того часу і по сьогоднішній день відома компанія Enders Colsman AG.

До країн СНД компанія поставляє газові грилі-барбекю, товари для кемпінгу, газові інфрачервоні обігрівачі та електричні інфрачервоні обігрівачі. Про останніх і піде мова в цій оглядовій статті. Ми детально розглянемо модельний ряд обігрівачів, область їх застосування і характеристики

Область застосування і призначення електричних обігрівачів Enders

Призначення. Початковим призначенням обігрівачів буде звичайно-ж надання тепла, затишку і комфорту для користувача. Другорядним, а для кого-то і початковим, буде отримання прибутку від застосування обігрівача, все для того-ж надання тепла, затишку і комфорту, але вже не для себе, а для інших. У підсумку ми отримали, що обігрівачі Enders можна використовувати в особистих або комерційних цілях.

Галузь застосування. Інфрачервоні обігрівачі, в сучасному житті, знайшли дуже широку сферу застосування. Обігрівачі Enders в основному застосовні для вуличного обігріву тераси, веранди або альтанки, столиків кафе і ресторанів, опалення приміщень автомийок, локального опалення робочого місця співробітника в великому приміщенні. Розділимо області застосування на особисті і комерційні.

Для особистого використання обігрівачі застосовні для опалення обідньої столика на відкритій веранді, терасі або альтанки для відпочинку. Краса, тепло і приємний світло від обігрівача доставить Вашій родині і гостям тільки позитивні емоції і справить враження привітного і дбайливого господаря.

У комерційних цілях застосовні для обігріву столиків кафе і ресторанів на відкритих літніх майданчиках. Для отримання додаткового прибутку в осінньо-весняний період, багато рестораторів хочуть збільшити число відвідувачів за рахунок іспользованіея відкритих майданчиків на вулиці, залучаючи тим самим більшу кількість відвідувачів у свій заклад. Завдяки миттєвому нагріванню і потужному тепловому потоку обігрівачі можна з успіхом використовувати для локального обігріву робочого місця співробітника в великому цеху. Ще одне з можливих застосувань обігрівача Enders - опалення приміщень автомийки.У таких приміщеннях велика вологість і під час миття автомобіля вода мимоволі може потрапляти на обігрівач. Для більшості обігрівачів це дуже велика проблема, але тільки не для обігрівачів Enders! Завдяки ступеня пиловологозахисту рівній IP55 обігрівач Enders без проблем впорається з цим завданням.

Насправді, знайти сферу застосування для якісного та надійного обігрівача Enders, не складе великих труднощів, головне, отримати консультацію у фахівця.

Модельний ряд електричних обігрівачів Enders

В асортименті електричних обігрівачів вироблених компанією Enders є всього три моделі, але кожна з них по своєму хороша і унікальна. Обігрівачі мають різну потужність, форму і відповідно застосовуватися можуть по-різному. Тепер по порядку.

Enders Malaga
Компактний, стильний, функціональний обігрівач. Потужність обігрівача 1,8 кВт. Оснащений сучасною галогеновой лампою, пультом дистанційного керування і кронштейном для кремленія на стіну. Кронштейн дозволить поварачівать обігрівач на 180 ° в горизонтальній площині. Включення / відключення обігрівача може здійснюватися в ручному режимі або від пульта дистанційного керування. Головною остобенностью цього обігрівача є ступінь пиловологозахисту (IP55). Ця особливість дозволяє використовувати обігрівач на відкритій вуличної майданчику і в приміщенні автомийки. Стійкий до атмосферних факторів корпус з якісної неіржавіючої сталі

Напруга: 220В/50Гц
Потужність: 1800 Вт
Розмір, см: 70х14х8
Довжина кабеля: 2 м.
Клас захисту: IP55
Вага: 2,8 кг

Enders Barcelona
Мобільний обігрівач виконаний у формі пляжної парасольки. Стильний дизайн і легка інтеграція в будь-який інтер'єр не залишать байдужим навіть найвибагливішого покупця. Обігрівач оснащений телескопічною штангою з можливістю змінювати висоту від 1,6 до 2,1 м. Це дуже зручно для зберігання в зимовий період. Потужність обігрівача - регульована, три режими: 900/1200/2100 Вт. Особливу популярність обігрівач завоював у рестораторів, тому що зручно размещаеться по центру столика і гріє відвідувачів в радіусі 2-х метрів. Загальна площа обігріву може досягати 16 кв.м. Стійкість обігрівача забезпечує обтяжені підставу. Безпека експлуатації обігрівача досягається наявністю датчика нахилу (опракідиванія) обігрівача, який відключить подачу харчування на тени і відновить її при відновленні початкового положення.

Напруга: 220В/50Гц
Потужність, Вт: 900/1200/2100
Діаметр рефлектора, см: 60
Довжина кабеля, м: 3
Клас захисту: IP44
Вага, кг: 14

 Enders Valencia
Обігрівач і столик одночасно! Вдала покупка для власників ресторанів, барів, кафе з відкритими літніми майданчиками і для тераси заміського будинку з успіхом підійде. Пряма вигода - і столик купили і гостя обігріли. Корпус обогреватетеля виконаний з якісної нержавіючої сталі стійкої до атмосферного впливу. Стільниця виконана з тонованого загартованого скла стійкого до механічних пошкоджень. Додатковим плюсом буде вмикати або вимикати обігрівача від пульта дистанційного керування, що дуже зручно в сфері HoReCa. Потужність обігрівача регульована, 800 і 1600Вт. Безпека використання досягається завдяки наявності на корпусі датчика нахилу / перекидання обігрівача. Датчик автоматично відключить живлення від тенів при падінні / нахилі і автоматично включить при поверненні в початкове положення.

Напруга: 220В/50Гц
Потужність, Вт: 800/1600
Діаметр столешні, см: 60
Довжина кабеля, м: 4
Клас захисту: IP 24
Вага: 18 кг.

Підіб'ємо невеликий підсумок
Для кожного з обігрівачів наведених в цій ознайомчої статті знайдеться своя область застосування, тому що інфрачервоні обігрівачі незамінні, якщо необхідно обігріти простір на відкритому повітрі. Тепловий промінь минаючи повітря потрапляє безпосередньо на поверхні в зоні роботи обігрівача. Обігрівачі ТМ Enders завдяки миттєвому нагріванню, як не можна краще підійдуть для такого завдання. Тепло і приємний світло, в поєднанні з сучасним дизайном, бездоганною якістю і надійністю роблять інфрачервоний обігрівач Enders відмінною покупкою.